Παραλία Βλυχάδα

Αφιέρωμα στις παραλίες της Σαντορίνης

Όταν πρωτοβρεθείς στη παραλία στη Βλυχάδα της Σαντορίνης νομίζεις ότι βρίσκεσε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σεληνιακό τοπίο, ηφαιστειακά βράχια, εξωτική ατμόσφαιρα. Νοτιότερα του Περίβολου με πρόσβαση από τη στροφή μετά το Μεγαλοχώρι ή και ερχόμενοι από τον Αϊ Γιώργη στο τέρμα του Περίβολου, η παραλία της Βλυχάδας αποτελεί ένα παρθένο παραλιακό προορισμό – αν και τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί κάποιες ξαπλώστρες και ομπρέλλες στην αρχή της παραλίας – για όσους προτιμούν κάτι πιο απομονωμένο.

Παραλία Βλυχάδα - Σαντορίνη Παραλίες

Η καντίνα στην είσοδο του παλιού εργοστασίου τομάτας Νομικός που έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό πολιτιστικό κέντρο, είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα απαραίτητα για μια πολύωρη παραμονή στη παραλία, όμως αν είναι να πάτε προς το τέλος της παραλίας, προμηθευτήτε τα απαραίτητα από πριν. Στη περιοχή της Βλυχάδας στο μικρό λιμανάκι πριν από την παραλία θα βρείτε και μερικά ψαροταβερνάκια που με θέα το πέλαγος προσφέρουν ψαράκι και μεζέδες από το μεσημέρι εως αργά το βράδυ.

Παραλία Βλυχάδα

Με το πέρασμα των χρόνων, η αλμύρα, ο αέρας και το κύμα δημιούργησαν στη μια σειρά γλυπτά από άμμο, το κομμάτι του βράχου που χωρίζει το βουνό από τη θάλασσα, καθιστώντας έτσι τη Βλυχάδα ένα απομονωμένο παράδεισο για ζευγάρια, παρέες και γυμνιστές που προτιμούν τα πιο απομακρυσμένα σημεία της παραλίας. Σε μεγάλα τμήματα της παραλίας τα κινητά αδυνατούν να δουλέψουν, σαν ένα ακόμη σημάδι απομόνωσης απο τον πολιτισμό.

Βλυχάδα περισσότερες φωτογραφίες

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΛΥΧΑΔΑ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ