Σαντορίνη Ιστορία

Στιγμές από την ιστορία της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη έχει μια μεγάλη και σημαντική ιστορία. Μια ιστορία που είναι βέβαια συνδεδεμένη με το ηφαίστειο μιας και όχι λίγες φορές οι εκρήξεις του έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και αλλαγές στο νησί. Στις ιστοσελίδες για την ιστορία της Σαντορίνης δεν φιλοδοξούμε να καταγράψουμε την πλήρη ιστορία του νησιού, αλλά να φωτίσουμε μερικές στιγμές της που τουλάχιστον κατά την άποψη μας ήταν πολύ σημαντικές για την ιστορία του νησιού.

Σαντορίνη Ιστορία

Η Σαντορίνη τοποθετήθηκε σε ζηλευτή θέση τουλάχιστον όσο αφορά την αρχαιολογία όταν ανακαλύφθηκε ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι. Σε πολλά σημεία των Κυκλάδων έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικοί οικισμοί, αλλά σε αυτόν της Σαντορίνης η ηφαιστειακή έκρηξη και η τέφρα που τον κάλυψε από την μια τον κατέστρεψε, από την άλλη τον προστάτευσε στο βαθμό που οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ευρήματα που αλλιώς δεν θα είχαν διασωθεί.

Ξεκινώντας από το Ακρωτήρι και προχωρώντας μέχρι τη σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης ελπίζουμε να σας προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και να αναζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία του υπέροχου αυτού νησιού.

Σαντορίνη Χρονολόγιο

Ένα λιτό χρονολόγιο με τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Σαντορίνης...περισσότερα

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ